Facebook Feed

Facebook Feed

1 month ago

RSM Student Representation

First General Meeting of the year!
We had so much fun at the event and all the committees were together for the first time!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

RSM Student Representation

The board of SR had an amazing day at Hotel New York taking their board pictures!

We are all very excited about the upcoming year and cant wait to work with all the volunteers joining our Organisation soon!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

RSM Student Representation

Omslagfoto van RSM Student Representation ... See MoreSee Less

View on Facebook

Extended Deadline for BA student Reps!

Dear fellow students! we need more representatives for the BA program, therefore we have extended the deadline for motivated students who want to apply for this position until the 16th of September at 23:59.

Be a positive force at our university and SPEAK YOUR MIND!!

visit www.rsmsr.nl for more info!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Major Update for our Website!!!

Leave all your feedback or questions on our website www.rsmsr.nl !!! This way you dont have to wait for reps sending in their google forms in the whatsapp groups anymore! You can SPEAK YOUR MIND, anywhere and always!

Hope to hear from you soon!!!
Your SR family ☺️
... See MoreSee Less

View on Facebook

Being a Representative BA

Het belangrijkste doel van de Student Representation (SR) is het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs aan RSM, Erasmus University. Dit gebeurt door het faciliteren van en het verbeteren van het uitwisselen van feedback  tussen de studenten en het faculteits personeel. SR geeft studenten een stem en zorgt dat hun mening wordt gehoord. Om dit te bereiken, worden studentenvertegenwoordigers zorgvuldig geselecteerd en opgeleid. Deze vertegenwoordigers verzamelen vervolgens feedback  via verschillende kanalen en hebben een persoonlijk gesprek met de docent of coördinator van het vak dat zij vertegenwoordigen. Dit bevordert de relatie tussen de SR en het Program Management.

De Student Representationbevorderen de samenwerking tussen de Nederlandse BA vertegenwoordiging en de internationale IBA vertegenwoordiging. Dit gebeurt door middel van het uitwisselen van informatie en ervaringen tussen de studentenvertegenwoordigers. Daarnaast zullen ‘oude’ vertegenwoordigers hun ervaringen met betrekking tot bepaalde vakken en docenten delen, zodat herhaalde fouten en problemen worden voorkomen.

 

Verantwoordelijkheden

De Student Representation (SR) is verantwoordelijk voor het creëren en handhaven van een goede relatie tussen studenten, professoren en het Program Management. Het verzamelen van feedback en het geven van advies wordt op een zorgvuldige manier gedaan, hiermee probeert de SR de algehele kwaliteit van de cursussen te verbeteren.

Het succesvol vertegenwoordigen van vakken heeft de hoogste prioriteit binnen de Student Representation, daarom is het van cruciaal belang nieuwe studentenvertegenwoordigers te werven en op te leiden. RSM Bachelor vakken worden vertegenwoordigd door tenminste twee studenten. Tijdens het eerste college zullen de studentenvertegenwoordigers zich voorstellen aan de studenten. Zij zijn verantwoordelijk voor het communiceren van mogelijke problemen naar de professor toe en het verzamelen van algemene feedback via verschillende kanalen, zoals enquêtes, persoonlijke gesprekken en e-mails.

Vertegenwoordigers moeten feedback ontvangen van minstens 30 verschillende studenten om een betrouwbare indruk van de cursus te krijgen. In totaal hebben ze twee persoonlijke ontmoetingen met de professor per trimester (halverwege het trimester en na het eindtentamen). Na het tussentijdsgesprek zal een midtermverslag een overzicht van de feedback en de resultaten van het gesprek laten zien. Hier wordt gekeken naar verbeteringen ten opzichte het voorgaande jaar. Het midtermverslag en het eindverslag worden gecontroleerd door de coördinatoren en doorgecommuniceerd naar het Program Management en de studenten.

BA1reps1